.

Oferty specjalne

Kategorie

Aktywne filtry

20,98 zł
20,98 zł
20,98 zł
20,98 zł
20,98 zł

GRZYBNIA DO ROZKŁADU PNI DRZEW

W magazynie
New

Borowik szlachetny jest jednym z najsmaczniejszych i najbogatszych w wartości odżywcze grzybów występujących w polskich lasach.Borowik szlachetny, dzięki swojemu aromatycznemu zapachowi oraz smacznemu miąższowi, znalazł szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.

W magazynie
New

Koźlarz czarnobrązowy jest wyśmienitym grzybem jadalnym, szczególnie smaczne są jędrne, młode owocniki. Grzyb ten wykorzystywany jest do wielu potraw - sosów, zup, jako aromatyczny dodatek do mięs i przetworów, świetnie nadaje się do duszenia i suszenia. Jego wartości smakowe i aromatyczne są równe wartościom najlepszych borowików - prawdziwków. Ma łagodny smak i delikatny grzybowy zapach. Średnica dochodzi do 20 cm.

W magazynie
New

Podgrzybek brunatny stanowi jeden z najbardziej poszukiwanych leśnych skarbów. To także ceniony składnik wielu dań. Z racji tego, że jest nieco tańszy od borowika, cieszy się sporą popularnością w naszej kuchni. Aromatyczny podgrzybek brunatny ma delikatny smak, który świetnie wzbogaci takie potrawy, jak pierogi, zapiekanki czy risotto. Występujący powszechnie w lasach iglastych podgrzybek to także cenne źródło witamin i minerałów.

W magazynie
New
W magazynie
New

Mleczaj rydz to prawdziwy celebryta wśród grzybów. Pisano o nim wiersze, pojawiał się również w piosenkach. W rodzimej frazeologii uważa się go za symbol zdrowia. Słynący z rudego kapelusza Lactarius deliciosus jest jednym z najszlachetniejszych i najsmaczniejszych darów lasu.

W magazynie