.
Esencje (20 ml) wlać do butelki o pojemności 750 ml, dodać 120g cukru. Uzupełnić do 3/4 pojemności czystą wódką. Następnie całość dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru, po czym uzupełnić butelkę do pełna.
POJEMNIK FERMENTACYJNY 30 L Z POKRYWKĄ I KRANEM
Trawa żubrowa nadaje wódce subtelny smak i aromat. Zawiera kumarynę, która działa lekko uspokajająco i przeciwzapalnie.
Sposób użycia:
Na 10-14 dni przed spożyciem do 0,5 L wódki dodać 3 szt. trawy oraz szczyptę cukru. O gotowości do spożycia świadczy lekko zielonkawy kolor wódki. Gotową wódkę można dodatkowo doprawić przepalanką- według smaku.
Moje hobby: Wyrób domowego wina / książkaNowość – uaktualniona wersja „małego” poradnika autorstwa dr inż. Ewa Kwapisz, dedykowanego winiarskim hob
Pożywka dla drożdży winiarskich 10g BROWIN
Z łatwością wyprodukuj swoje własne wino. Posiadamy wszystko co niezbędne do produkcji wina. Dzięki nim twoi goście będą mogli zachwycać się twoimi własnymi wyrobami.